Min favvomat

Jag fullständigt älskar Sushi. Jag käkar det ett par gånger i veckan, eller så ofta jag kan egentligen. Favoriterna när jag beställer är en blandning mellan:

Makizushi
Där lägger man först ett lager med alger, sen sushiris, och till sist den grejen man vill ha, typ avokado, tonfisk eller nåt sånt. 😀

Nigirizushi
Dom vanligaste bitarna, med t.ex. lax eller så, då är det först ris, sen lax eller tonfisk på.

Inarizushi
Denna är lite knepig, om du har en fritös är det lättare. Då gör man att man tar lite tofu, sen ris, och slänger ner det i fritösen, det är inge fisk eller så i den, utan bara ris och tofu. Supermarrigt.

Oshizushi
Denna är rätt avancerad vad jag har förstått, man behöver diverse verktyg och lådor för att kunna skapa dom. Men det blir som små fyrkanter man sen käkar, väldigt speciellt. 😀

Narezushi
Originalet, otroligt avancerat att göra, inte många ställen gör detta då det tar typ ett halvår att göra det korrekt. Men Sushi Lidingö gör det och dom är helt fenomenala, bästa sushistället som finns där ute. Rekommenderas verkligen.

När jag käkar så brukar jag beställa rullar, lax, ägg och nån avokado. Det är dom jag tycker är bäst. Men kan även testa andra saker ifall jag är och käkar sushi på något riktigt trevligt ställe. 😀

Nu finns det ju också så man kan få lite typ chilimajo och sånt på, jag tycker det är awesome. tex köra en Maki Salamon-Avocado med avokado, lax och chilimajonäs, helt suveränt. Eller en som är väldigt speciell är Philadelphia som är seafoodröra, avokado, gurka, sallad och cream cheese, lite annorlunda men det funkar faktiskt väldigt bra. Rekommenderas också.

Men det bästa just nu för mig, är nog en California, med seafoodröra, avokado, gurka, majonäs, sallad och sen sesamfrön som topping. 😀 😀 😀 Några som är bra på just dessa typer av grejor är också Sushi Yama. Dom finns ju lite överallt i Stockholm så dit kan man ju ta sig till när man är sugen. 😀 😀

Kjamz

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *